Sunday, November 7, 2010

AL - FATIHAH buatnya


ini bukan puisi
tapi kisah benar
yang ingin ku melodikan di sini
kisah kerinduan dan keakraban
dua insan bergelar lelaki

teman seperjuangannya
di mana saja mereka berdua
bersama meniti dewasa
penuh gelak tawa

terpisah di alam remaja
lantaran tuntutan hidup
pengorbanan terpaksa dilakukan
demi masa hadapan

tapi perpisahan yang disangkakan seketika
rupanya buat selamanya
teman tercinta pergi mengadap ILAHI
yang tinggal kini hanyalah memori

dan dia
sendiri..sepi..
menangis dalam hati..

*AL - Fatihah buat sahabat kami Mohd Luqman Bin Razali yang telah meninggal dunia tengah hari tadi. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang - orang yang beriman.. AMIN

10 comments:

  1. terima kasih atas sokongan anda semua

    ReplyDelete
  2. salam..takziah, sy pun kwn dia...just dpt ziarah kat hospital je td...sedih kehilangan ssorg yg sahabat..:(

    ReplyDelete
  3. myza ali..memang sedih..sama2lah kita berdoa untuk arwah agar ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman :(

    ReplyDelete
  4. al fatihah..sahabat sy pon baru meninggal khamis hari tu..

    direct reminder untuk kita semua dari Allah..T_T

    ReplyDelete
  5. Edy G-Minor dan camar putih:
    tQ atas sokongan anda..benar seperti kata camar putih, ALLAH kc peringatan pada kita semua yg dunia ni hanya sementara

    ReplyDelete
  6. AL-FATIHAH.SEMOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ARWAH

    ReplyDelete
  7. Adam Mukliz Noh:
    Terima Kasih atas sokongan anda

    ReplyDelete